#Bouwsector

Voorlopige modelovereenkomst Bouwend Nederland

Per 1 mei 2016 vervalt de VAR-verklaring en treedt de wet DBA in werking. Wie zzp’ers wil inzetten, gaat dan met modelovereenkomsten werken. Omdat een sectorale modelovereenkomst vanuit de cao-partijen nog ontbreekt, komt Bouwend Nederland met een voorlopig model.

Het model is niet door de Belastingdienst beoordeeld en levert daarom de inlener ook geen vrijwaring op. Een dergelijke vrijwaring wordt door de inlener pas verkregen wanneer hij gebruik maakt van een door de Belastingdienst goedgekeurd model en beide contractspartijen daar daadwerkelijk naar handelen. Het voorlopig model is gemaakt in overleg met de achterban van de brancheorganisatie, met wie intensief overleg is gepleegd over de inhoud. Het uitgangspunt daarbij is dat dit model door de gehele sector gebruikt moet kunnen worden.

Aanneming van werk

Het model ziet op een overeenkomst van aanneming van werk (uitvoeren van werk van stoffelijke aard). Hoewel cao-partijen hebben beoogd twee verschillende sectorale modelovereenkomsten te maken, is de focus gelegd op het model ‘aanneming van werk’. Deze zal in de sector het meeste worden toegepast en hieraan is ook de meeste behoefte. Aan het model is een leeswijzer toegevoegd.

Het voorlopig model is te vinden op www.bouwendnederland.nl/modelcontracten/28697/onderaanneming.

 

1 reactie op “Voorlopige modelovereenkomst Bouwend Nederland

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.