#Bouwsector

Warmtescan van 10.000 gevels

Met thermografie kan pas achteraf worden geconstateerd of en zo ja waar de zwakke plekken zich bevinden.

10.000 Woningeigenaren krijgen de komende weken gratis een warmtescan aangeboden van het Nationaal Energiebespaarfonds. De start van deze actie is in Apeldoorn en Vianen.

Het fonds wil hiermee woningeigenaren inzicht geven in het warmteverlies van de gevel van de woning en hem enthousiast te maken om de woning te verduurzamen. De actie start in Apeldoorn. Zaterdag 14 februari valt daar bij 5.000 woningeigenaren een brief op de mat met de aankondiging van de actie. Volgende week gebeurt dit in Vianen bij ruim 2.000 woningen. Er wordt nog gezocht naar een derde gemeente. De selectie van woningen is gebaseerd op (grondgebonden) koopwoningen in oudere wijken waar nog geen andere verduurzamingsacties lopen.

Samen met marktpartijen

De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met Sunburst, Feenstra en Pluimers. Sunburst maakt de warmtescans. Pluimers en Feenstra zorgen voor een vervolgactie in de wijken waar de gevelscans worden gemaakt. Beide bedrijven doen dit op een andere manier, waardoor later de effecten en leerpunten vergeleken kunnen worden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.