#Bouwsector

Webinar: Beter bouwen met kwaliteitsborging

Als bouwbedrijf heb je geen wet nodig om beter te bouwen. Met de juiste aanpak laat je bouwkwaliteit zien. Niet alleen aan de opdrachtgever, maar straks ook conform de Wkb. Daarover gaat het webinar Beter bouwen met kwaliteitsborging, dat wordt gehouden op maandag 20 maart van 12.30 tot 13.30 uur.

In dit webinar hoor je van experts uit de praktijk hoe je dit doet en wat het je oplevert. Tipje van de sluier? Bouwen met hogere kwaliteit, minder faalkosten en meer rendement. Zo verbetert bovendien de vertrouwensrelatie met je opdrachtgevers.

Jan Pieter van Dalen (Bouw Beter) kent de Wkb en de achterliggende principes op zijn duimpje en vertelt in het webinar over de 7 principes van kwaliteitsborging die je als bouwbedrijf vandaag al kunt oppakken. Zoals het vier-ogenprincipe en het risicogestuurd werken. “Mooie bouwstenen om de goede dingen te doen.”

Kwaliteitsborging bij HSB Bouw

Projectleider William Bosschaart van HSB Bouw legt uit hoe kwaliteitsborging bij het Volendamse bouwbedrijf al over meerdere projecten heeft gezorgd voor een betere kwaliteit. “Het is wel een administratieve belasting, maar het brengt juist iets goeds, zien wij. Mensen zijn meer betrokken bij hun werk. Als een loodgieter zijn pijp niet goed in elkaar lijmt, hebben we straks lekkage. Iedereen let nu extra op en controleert zijn eigen werk.”

Robert Greidanus (Ed Controls) laat zien hoe je Ed Controls als tool kunt inzetten voor kwaliteitsborging. “Wat ik ga laten zien is dat je in een vroeg stadium door middel van labels bijvoorbeeld al wapening- en isolatietickets kan aanmaken. Zodat je die later in een fotorapportage naar voren kan halen, maar ook kan gebruiken voor keuringslijsten die vanuit de instrumenten in Ed Controls staan.”

Het webinar is georganiseerd door Bouwwebinar in samenwerking met Ed Controls en wordt gehouden op maandag 20 maart van 12.30 tot 13.30 uur. Presentator is bouwjournalist Paul Diersen. Tijdens het webinar is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.