#Bouwsector

Webinar over ontwerpen en bouwen met SIPs

Rotterdam, 190716 Kingspan TEK Foto: Sjef Prins - APA Foto

Meer weten over Structural Insulated Panels? Eisma Bouwmedia houdt in samenwerking met Kingspan op donderdag 9 maart het Bouwwebinar Ontwerpen en bouwen met SIPs.

Ontwerpers en bouwers ontdekken steeds meer de mogelijkheden van bouwen met Structural Insulated Panels (SIP). Dit is een voor Nederland relatief nieuwe bouwmethode, die zowel geschikt is voor woningcasco’s als voor zelfdragende gevelvullende elementen in utiliteitsbouw en appartementencomplexen.

Isolerende sandwichpanelen

SIPs zijn constructieve isolerende sandwichpanelen met een grote sterkte en stijfheid waardoor ze ook constructief kunnen worden toegepast. Over bouwen met SIPs houdt Eisma Bouwmedia op 9 maart een webinar, in samenwerking met Kingspan. Kingspan introduceerde recent twee bouwmethodes op basis van SIPs: Kingspan TEK voor woningcasco’s en Unidek SIPS voor utiliteits- en appartementenbouw. Kingspan TEK heeft een kern van polyurethaan; Unidek SIPS heeft een kern van EPS Platinum.

Drie sprekers

In dit webinar behandelen drie sprekers in een uur tijd de techniek van bouwen met SIPs. Het webinar is na aanmelding gratis te volgen via uw eigen computer. Het live webinar biedt tevens de mogelijkheid om direct vragen te stellen.

Stijn Daniëls, statutair directeur Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo, zal ingaan op de vraag hoe SIPs passen in de huidige én toekomstige bouw in Nederland. SIPs worden in het buitenland al lange tijd toegepast, maar winnen in Nederland nu pas aan populariteit, vanwege onder meer de steeds hogere eisen aan thermische isolatiewaarde, luchtdichtheid, kwaliteitsgaranties en bouwsnelheid.

Youri Verwer van Kingspan TEK zal specifiek ingaan op de bouw van woningcasco’s met SIPs. Aan bod komen de mogelijkheden en detailleringen van het bouwsysteem en de keuzemogelijkheden in onder meer verdiepingsvloeren en gevelbekleding.

Rolf Pennings van Unidek SIPS zal ingaan op de mogelijkheden van SIPs als prefab oplossing voor gevelvulling, de bijbehorende detailleringen en de integratie van kozijnen in de elementen.

Het webinar vindt plaats op donderdag 9 maart van 12.30 tot 13.30 uur. Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven is eenvoudig via deze link. Meer informatie over dit en andere Bouwwebinars, vindt u op www.bouwwebinar.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.