#Bouwsector

Webinar ‘RGS: meer grip op je onderhoud’

Wilt u vastgoed slimmer onderhouden maar weet u niet hoe dit aan te pakken? Eisma Bouwmedia houdt in samenwerking met RGS+ op woensdag 10 februari het gratis webinar ‘RGS+:- meer grip op je onderhoud’. Het webinar is vanaf 14.00 uur live te bekijken.

Voor ketenpartners binnen de vastgoedbranche is het een urgent vraagstuk. Hoe kun je een samenwerking binnen een onderhoudsopdracht zo efficiënt mogelijk tot een goed einde brengen? En belangrijker nog; hoe houdt je grip op je vastgoed als opdrachtgever? De cloudapplicatie van RGS+ biedt uitkomst. Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) wordt binnen een systeem mogelijk dankzij deze softwaretool. Van woningcorporatie tot schilder- en onderhoudsbedrijf; binnen dit systeem is de gehele keten vertegenwoordigd.

Efficiënt samenwerken

RGS+-ontwikkelaar Maurits Jansen legt uit waarom deze softwaretool er 12 jaar geleden moest komen. “In die tijd werd er nog minder digitaal gewerkt. Bij een prestatiecontract besteedde je meer tijd aan de presentatie dan aan de inhoud. Daarnaast was het ook nog eens lastig om wijzigingen bij te houden. Er was behoefte aan meer automatisering. Met de ontwikkeling van RGS+ is het mogelijk meerdere disciplines zoals gevels, dak en installatie efficiënt met elkaar te laten samenwerken. Alles is in één systeem gevangen. Dat was het uitgangspunt.”

Betere communicatie

Voor de gebruikers levert deze toepassing vele voordelen op. Zo is binnen de cloudapplicatie de onderlinge communicatie beter gestroomlijnd. Daarnaast is het proces duidelijk en gewaarborgd. “Het is echt mogelijk om grip op de zaak te houden,” vult Jansen aan. “De mogelijkheid om meerdere scenario’s naast elkaar te houden levert direct inzicht op in de begroting. Daar kun je als opdrachtgever dan concreet beleid op maken. Binnen dit systeem zijn inspecties voor iedereen inzichtelijk. De staat van het onderhoud wordt vertaald naar een NEN-score. Tijdens het webinar gaan we dieper in op het gebruiksgemak, de voordelen en de functies.”

Praktijkverhalen

Inmiddels werken vijf woningcorporaties met RGS+ en zijn er in totaal zo’n zestig licenties uitgegeven aan ketenpartners. Onder hen Woningcorporatie Clavis met 2.500 woningen in Terneuzen en Sluiskil in haar beheer. Bianca Koster, manager vastgoed Clavis Terneuzen vertelt tijdens dit webinar verhalen uit de praktijk. Daarnaast gaan Perry Verhees (calculator Lindhout vastgoedonderhoud) en Gijs van Mil (adviseur/procesbegeleider Heikant23) dieper in op hun ervaringen. Het webinar richt zich op zowel opdrachtgevers als uitvoerende bedrijven die stappen willen zetten in ketensamenwerking.

Het gratis webinar is op woensdag 10 februari om 14.00 uur live te volgen. Aanmelden kan hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.