#Bouwsector

Webinar Wkb-instrumenten: welke zijn er?

In het nieuwe stelsel van kwaliteitsborging wordt gewerkt volgens een zogeheten instrument. Welke zijn er, wat zijn de verschillen en welke past bij je bedrijf? De vijf huidige aanbieders geven op donderdag 10 juni van 12.00 tot 13.00 uur tekst en uitleg in de 5e lunchsessie van de Wkb, een serie webinars georganiseerd door het Instituut voor Bouwkwaliteit.

Er zijn nu vijf aanbieders van instrumenten: KGW, KiK, TIS, VKB, Wki. Elk instrument heeft zijn eigen werking en bijzonderheden. Elke aanbieder krijgt tijdens de lunchsessie kort het woord over hoe hun instrument werkt en wat deze voor bouwers kan betekenen. Vragen stellen is mogelijk tijdens dit interactieve uur.

Inzicht

Het is voor elke partij, die straks met de Wkb te maken krijgt, “een absolute must” om bij deze sessie aan te schuiven, belooft de organisatie. En het is ook nu al belangrijk omdat bouwers ook in proefprojecten bij bouwprojecten in gevolgklasse 1 verplicht een instrument moet gebruiken. De initiatiefnemer kiest, vaak in overleg met de kwaliteitsborger (en soms de architect en de adviseur) voor een bepaald instrument. Goed dus om inzicht te krijgen in het aanbod van instrumenten en zo samen een keuze te kunnen maken welk instrument het beste past bij de organisatie.

Aanmelden voor de lunchsessie.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.