#Bouwsector

Week van de RI&E

Het is deze week Week van de RI&E. Brancheorganisaties, opleiders, arbodiensten en andere intermediairs houden activiteiten om ondernemers te helpen bij het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving. Hierbij is de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) leidend. Het doel is om uitval, zowel op de korte als de langere termijn, te voorkomen.

Het thema is ‘Oog voor uw werknemers’. Hier wordt ingegaan op de gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Naar schatting zijn er jaarlijks ruim 17.000 nieuwe gevallen van beroepsziekten (bron: Nederlands Centrum voor Beroepsziekten). Daarmee wordt het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving steeds belangrijker. Uit onderzoek van TNO blijkt dat vooral kleine bedrijven geen RI&E plan van aanpak hebben en/of het niet goed naleven. Dit kostte bedrijven in 2012 ongeveer 5 miljard euro. (bron: Arbobalans 2014).

Een actuele RI&E kan bedrijven veel opleveren. Bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken hebben meer tevreden medewerkers en vergroten in veel gevallen de productiviteit. Door minder verzuim wordt de bedrijfscontinuïteit bovendien verbeterd, waar ook klanten bij gebaat zijn.

Activiteitenagenda

Via www.weekvanderie.nl is een online activiteitenkalender beschikbaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.