#Bouwsector

Weer nieuwe opleiding Smart Building

Weer ziet een nieuwe opleiding Smart Building het levenslicht: deze keer op het Summa College in Eindhoven.

Drie vakgebieden

De afgelopen tijd schieten de opleidingen met focus op BIM en digitalisering als paddenstoelen uit de grond. De nieuwe mbo-opleiding in Eindhoven, die start in september, combineert drie vakgebieden: bouwtechniek, ICT en installatie- en elektrotechniek.

Praktische opleiding

De opleiding werkt samen met bedrijven als Hoppenbrouwers, NBA Architecten en Huybregts Relou. De vierjarige opleiding (bol, niveau 4) is praktisch ingestoken. Studenten laten hun voortgang niet zien tijdens toetsperiodes, maar door het uitvoeren van uitdagingen. Ze krijgen bovendien mentoren uit het bedrijfsleven. De eerste klas van Smart Building bestaat uit veertien studenten. De studie wordt op basis van de ervaringen de komende jaren verder ontwikkeld.

Nieuwe, aanvullende studie

De nieuwe studie is geen vervanging van de bestaande bouwopleidingen, benadrukt Eveline Hommen van Summa Bouw. “Het is een nieuwe, aanvullende studie. En het bijzondere is dat de opleiding een cross-over van bouwtechniek, ICT en installatie- en elektrotechniek is. Vanuit het Summa College werken we dan ook vanuit die verschillende disciplines nauw samen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.