Partnercontent
#Bouwsector

Welke verzekeringen bij (ver)bouw?

Je wilt natuurlijk van jouw klus een succes maken. Onder dat succes kun je tevreden klanten verstaan, maar je wilt natuurlijk ook zelf blij zijn met het prachtige werk dat je hebt gedaan. In de meeste gevallen gaat een klus goed, maar er worden ook wel eens fouten gemaakt, of je richt per ongeluk schade aan. Het is altijd beter om dit te voorkomen, maar gelukkig kun je je ook verzekeren mocht er wel eens iets misgaan. Welke verzekeringen hebben jij en jouw klanten nodig voor een succesvol resultaat en een fijne samenwerking?

Inboedelverzekering: de klant

Het is altijd verstandig om klanten het advies te geven om een inboedel- en opstalverzekering te hebben. Het kan namelijk zo zijn dat je tijdens een kopje koffie bij de klant een vaas omstoot. De vaas met een waarde van 350 euro is stuk. Je kunt het op de bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering zetten, maar meestal keren die de dagwaarde uit. Inboedelverzekeringen keren in principe altijd de nieuwwaarde uit. Hierdoor krijgt jouw klant een hoger bedrag uitgekeerd. Geef ze dus het advies om direct uw inboedel te verzekeren.

Opstalverzekering: de klant

Niet alleen de inboedel, maar ook de leidingen, muren, badkamer en toilet kan jouw klant verzekeren. Sommige hypotheekverstrekkers zullen de opstalverzekering verplicht stellen voor jouw klanten. Mocht er dan schade ontstaan door brand, storm of inbraak dan is dit ook vergoed tijdens de verbouwing, klanten kunnen bijvoorbeeld een opstalverzekering afsluiten via Diks.nl. Het is trouwens aan te raden om klanten erop te wijzen om de verbouwing ook door te geven bij de verzekeraar. Meestal leidt een verbouwing tot waardevermeerdering, maar als klanten de verbouwing niet doorgeven kan het zijn dat het verbouwde deel niet gedekt is door de verzekering.

CAR-verzekering: jij

Voor jezelf is het aan te raden om een CAR-verzekering af te sluiten. Dit is geen verzekering voor jouw auto, maar een Construction Allrisk-verzekering. Deze verzekering is speciaal voor aannemers, maar ook opdrachtgevers van projecten. Ook zzp’ers kunnen een CAR-verzekering afsluiten. Ook medewerkers zijn dan verzekerd. Voor aannemers dekt deze verzekering ook schade aan de eigen spullen, zoals gereedschap. De dekking van deze verzekering is heel erg groot.

Zo wordt schade aan steigers, gereedschap en bouwketen vergoed. Deze verzekering dekt ook schade bij bestaande bouw, bouwmaterialen, omringende gebouwen, schade door storm, brand en ontploffing en diefstal en vandalisme. Hiermee heb je de zekerheid dat schade tijdens de bouw of verbouw gedekt is. Ook de medewerkers zijn verzekerd die op de bouwplaats rondlopen. Zo voorkom je hoge kosten, krijg je geen discussies en loopt het project geen vertraging op. De schades die je hiermee verzekerd, zullen niet vergoed worden door de opstalverzekering van jouw klanten.

Onmisbaar

Zoals je ziet, is het ontzettend belangrijk om goed verzekerd te beginnen aan klussen. Er ligt deels verantwoordelijkheid bij de particuliere klanten, maar ook deels verantwoordelijkheid bij jou. Het hebben van een verzekering als aannemer straalt vertrouwen uit. Hiermee kunnen jouw klanten met een gerust hart jou inhuren en voorkom je een hoop ellende, kosten en gewirwar.

Dit artikel is partnercontent van Diks verzekeringen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.