#Bouwsector

Werken in de bouw: populariteit neemt iets toe

Werken in de bouw wordt langzamerhand weer iets populairder, concludeert USP Marketing Consultancy na onderzoek onder 512 huishoudens. Bijna vier op de vijf Nederlanders kijkt neutraal tot positief aan tegen werken in de bouwsector. Slechts 5% is uitgesproken negatief. Dit is een lichte verbetering ten opzichte van 2014. Ook het advies aan kinderen om te kiezen voor een opleiding in de bouwsector is iets positiever geworden.

Waar in 2014 nog 13% van de Nederlandse bevolking aangaf de bouw als werkgever uit de weg te gaan, is nu slechts 5% negatief over werken in de bouwsector. Dit heeft met name te maken met het feit dat men vindt dat de bouw aantrekt en het feit dat de bouw mooi vakwerk levert. Het zijn vooral de mensen van middelbare leeftijd (35 – 55 jaar) die positiever tegen werken in de bouwsector zijn gaan kijken. De jongeren (< 35 jaar) zijn met name minder negatief tegen de bouwsector aan gaan kijken.

Opleidingen bouwsector

Evenals in 2014, zegt één op de vijf ondervraagden dat zij hun kinderen zouden adviseren geen opleiding te kiezen in de bouwsector. Als reden wordt vaak genoemd dat men vindt dat het zwaar en onzeker werk is wat slecht wordt betaald, of omdat het niet bij hun kind past. Nederlanders die zelf werkzaam zijn in de bouw zouden hun kind eerder adviseren een opleiding in de bouwsector te kiezen, dan Nederlanders die zelf niet werkzaam zijn in de bouw (36% vs. 11%).

Ruim 12% van de ondervraagden zou hun kind wel adviseren een opleiding te kiezen in de bouwsector. Meest genoemde redenen hiervoor zijn dat men vindt dat er altijd werk te vinden is in de bouwsector, dat de bouw aantrekt en dat de bouw de toekomst heeft. De groep die aangeeft een opleiding in de bouwsector ‘misschien’ te adviseren noemt als grootste afweging dat het kind dit zelf bepaalt.

Het hele bericht is hier te vinden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.