#Bouwsector

‘Tijd voor noodmaatregelen in woningbouw’

Werkgeversorganisatie VNO-NCW pleit voor noodmaatregelen in de woningbouw. Voorzitter Hans de Boer zegt tegen De Telegraaf dat er een taskforce van Rijksoverheid, gemeenten en bouwbedrijven moet komen om het tekort zo snel mogelijk op te lossen.

Ook moet er meer geld naar infrastructuur, zegt De Boer. “De taskforce moet panklare projecten formuleren voor honderdduizenden woningen. Iedereen denkt: de bouwmarkt is overspannen, dus het zit wel goed. Maar de nieuwe bouwplannen drogen snel op.”

Minder woningen

Het Economisch Instituut voor de Bouw meldde onlangs dat vorig jaar tienduizend minder woningen zijn gebouwd dan de bedoeling was.
“Straks kom je in een situatie dat de hele samenleving staat te schreeuwen om woningen en er tegelijk een economische dip komt”, zegt de VNO-NCW-voorzitter. “Er moeten bouwplannen komen voordat er een economische neergang komt. De bouw kan dan de verzwakkende economie stutten.”

Nationale Schildersvakprijs 2020

De taakgroep moet onder meer voor aantrekkelijkere grondprijzen en voorwaarden zorgen. “Goede bouwlocaties zijn ook erg belangrijk. Alleen maar binnenstedelijk woningen bouwen lukt niet”, zegt De Boer.

Planpresentatie

Werkgeversorganisatie VNO-NCW presenteert het plan dinsdag bij de vastgoedbeurs PROVADA in Amsterdam.

1 reactie op “‘Tijd voor noodmaatregelen in woningbouw’

  1. Moeilijk vraagstuk, dit! Als er zo een grote aanvraag is, moet dat niet automatisch al zorgen voor scherpere (grond)prijzen? Is een kwestie van vraag en aanbod, dacht ik zo.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.