#Bouwsector

Werkvoorraad bouwbedrijven blijft stabiel

De gemiddelde orderportefeuille in de totale bouwnijverheid bedroeg in augustus 10,6 maanden werk. Daarmee is de werkvoorraad stabiel gebleven ten opzichte van de laatste meting in juni.

Dit blijkt uit de conjunctuurmeting in de bouwnijverheid van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

In de burgerlijke en utiliteitsbouw kwam de gemiddelde werkvoorraad uit op 11,7 maanden, een stijging van één tiende maand ten opzichte van juni. In de woningbouw namen de orderportefeuilles met een halve maand toen. In de utiliteitsbouw nam de gemiddelde werkvoorraad met zes tiende maand af ten opzichte van twee maanden eerder.

Werkvoorraad GWW

In de grond-, water- en wegenbouw bleven de orderportefeuilles ongeveer gelijk ten opzichte van juni. De gemiddelde werkvoorraad bedroeg in augustus 8,6 maanden.

Van de bouwbedrijven gaf 37% in augustus aan belemmeringen te ondervinden bij de productie. In de b&u was een gebrek aan orders de belangrijkste oorzaak voor stagnatie. In de gww was dit een gebrek aan personeel.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.