#Bouwsector

Wet Kwaliteitsborging niet controversieel verklaard

De Eerste Kamer heeft de wet Kwaliteitsborging Bouw niet controversieel verklaard. Dat is dinsdag 4 april 2017 tijdens het College van Senioren – het wekelijks overleg van de Voorzitter van de Eerste Kamer, de beide Ondervoorzitters en de fractievoorzitters.

De senaat had de mogelijkheid om behandeling op te schorten, nu het kabinet demissionair is. Zij verklaarde echter geen enkel wetsvoorstel controversieel.

De wet werd op 21 februari 2017 met brede steun (van onder meer VVD, CDA, D66, PvdA en SGP) door de Tweede Kamer aangenomen, maar onder andere Bouwend Nederland en Vereniging Eigen Huis stuurden aan op het controversieel verklaren van de wet. In dat geval zou met de behandeling worden gewacht totdat er een nieuw kabinet is. Andere organisaties, zoals de Aannemersfederatie, waren juist voor snelle behandeling.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.