#Bouwsector

Wie heeft de meest innovatie oplossing om houten funderingen te herstellen?

Vier Amsterdamse woningcorporaties en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dagen marktpartijen en kennisinstellingen uit om met innovatieve oplossingen te komen om het herstel van houten funderingen sneller en goedkoper uit te voeren. Bedrijven kunnen meedoen aan een heuse challenge.

Nederland wacht een enorme funderingsopgave. Er zijn ongeveer 750.000 woningen met een houten fundering. Ruim de helft daarvan krijgt te maken met paalrot, bacteriën of andere funderingsschade. De herstelkosten zijn op dit moment gemiddeld 80.000 euro per woning. “Funderingsproblemen voorkomen en herstellen is een grootschalige uitdaging die we sneller willen aanpakken’, geeft RVO aan. RVO is een partner van deze challenge vanuit de Nationale Aanpak Funderingsproblematiek.

Challenge houten funderingen kent drie onderdelen

De challenge houten funderingen die RVO en de vier woningcorporaties hebben uitgeschreven bestaat uit drie onderdelen:

  • Schimmel- en bacterie-aantasting stoppen
  • Snellere of goedkopere herstelwerkzaamheden
  • Waarde toevoegen bij sociale huurwoningen corporaties

Op donderdag 20 april is er een online Q&A-sessie met betrekking tot de challenge. Voorstellen kunnen tot uiterlijk 16 mei worden ingestuurd. De beste voorstellen worden uitgevoerd in pilotprojecten van vier Amsterdamse woningcorporaties.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.