#Bouwsector

Wienerberger en Exasun slaan handen ineen

Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen, gaat samenwerken met zonnepanelenfabrikant Exasun, een Nederlands bedrijf dat indak-zonnepaneelsystemen produceert. De systemen van Exasun gaan onderdeel uitmaken van het productassortiment van Wienerberger. Het bedrijf gaat de verkoop exclusief verzorgen in de Europese landen met een Wienerberger vestiging.

Exasun bouwde in Nederland al een behoorlijke positie op met indak-zonnepanelen. De systemen worden steeds vaker toegepast als energie-opwekkende en mooie oplossing op daken. Met de X-Tile en de X-Roof systemen van Exasun gaat Wienerberger een breder pakket energie-oplossingen voor het dak binnen het concept Wevolt Energiedak bieden. Het X-Tile systeem hebben beide bedrijven samen ontwikkeld voor de vlakke keramische dakpan Actua 10. Het X-Roof systeem wordt als vervanging van, of in combinatie met, keramische dakpannen toegepast. Beide systemen zijn glas-glas oplossingen met een lange levensduur en goede LCA-score.

Breder assortiment

De samenwerking past uitstekend binnen de ambities van beide bedrijven om de gebouwde omgeving te verduurzamen en de energietransitie te versnellen. “Innovatieve zonne-energieoplossingen zijn hiervan een belangrijk onderdeel,” aldus Bert Jan Koekoek, algemeen directeur Wienerberger Nederland, “onze groeistrategie is bovendien gericht op het aanbieden van een breder portfolio materialen en oplossingen voor de gebouwschil en bestrating. Het is een logische vervolgstap na de introductie van het Wevolt Energiedak.”

Wereldwijd groeien

Ook voor Exasun biedt de samenwerking groot perspectief, aldus directeur Remon Veraart: “Het is voor Exasun de eerste stap in het realiseren van de ambitie om op mondiale schaal de energietransitie te versnellen. Voor de volgende groeifase halen wij momenteel additioneel kapitaal op om de productie verder op te schalen, het portfolio verder te ontwikkelen en nieuwe regio’s te ontsluiten.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.