#Bouwsector

Wienerberger neemt Daas Baksteen over

De OV-terminal in Breda met bakstenen van Daas Baksteen.

Wienerberger AG heeft baksteenproducent Daas Baksteen overgenomen. Met twee productielocaties nabij de Duitse grens genereert het bedrijf een omzet van ongeveer 24 miljoen euro en biedt het werk aan 125 medewerkers.

Bij Daas Baksteen worden exclusieve, hoogwaardige keramische gevelstenen en straatstenen geproduceerd. Daarnaast heeft het familiebedrijf de afgelopen jaren innovatieve oplossingen voor gevelsteen, zoals de ClickBrick en ID Wall series, ontwikkeld als antwoord op de groeiende vraag naar snellere, gemakkelijkere en duurzamere bouwsystemen.

Overname

De overname zorgt voor een optimale samenvoeging van keramische kennis en expertise. Hiermee kan Wienerberger in een breder kader werken aan het vervaardigen van keramiek en het ondersteunen van haar opdrachtgevers op een eigentijdse manier.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Reactie

“We zijn verheugd om met de overname van Daas Baksteen verdere invulling te geven aan onze groeistrategie”, aldus Heimo Scheuch, CEO van Wienerberger. “De overname is een uitstekende gelegenheid om onze activiteiten op de belangrijkste Europese markten voor bakstenen te versterken. Daas Baksteen heeft een sterke bedrijfs- en innovatiecultuur, een bekend merk en een breed productenportfolio. Dit varieert van klassieke high-end producten tot exclusieve handvorm bakstenen. Over het algemeen zien we een duidelijke trend in Nederland naar kwalitatief en esthetisch hoogwaardige gevelstenen. De overname stelt ons in staat om onze bestaande productportfolio op dit gebied optimaal aan te vullen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.