#Bouwsector

Winnaar FNV Bouw Arboprijs ‘MultiBuddy’ te koop

De winnaar van de Arboprijs 2012 van FNV Bouw, de MultiBuddy, is vanaf deze zomer te koop. Dit arbovriendelijke hulpmiddel maakt het leggen van vloertegels veel minder belastend voor rug, polsen, knieën en schouders.

Met het winnen van de prijs kreeg uitvinder en tegelzetter Twan Geelen 10.000 euro om zijn uitvinding verder in de markt te zetten. Verhoeven Tools & Safety – dat professionele bouwgereedschappen ontwikkelt, produceert en verkoopt in binnen- en buitenland – voegt de MultiBuddy toe aan het assortiment. FNV Bouw koos het product als winnaar uit vijf nominaties omdat het de fysieke belasting en lichamelijke risico’s van tegelzetters, parketleggers, siergrindvloerleggers en stoffeerders vermindert.

Kunststof greep

De MultiBuddy bestaat uit een stabiele kunststof greep met verwisselbare afsteunpootjes. Het product wordt gebruikt om in het lijmbed te kunnen afsteunen, zonder vieze handen te krijgen of het lijmbed te verstoren. Wie de steun gebruikt, verbetert de werkhouding, belast het lichaam minder en is minder vermoeid. Daarnaast wordt tegelzetten naast gemakkelijker ook efficiënter. Door het afsteunen heeft de verwerker meer bereik en kan een groter lijmbed worden opgezet.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.