#Bouwsector

Wkb-lunch over oefenen met proefprojecten

(Foto: Paul Diersen)

In de laatste Wkb-lunch voor de zomer, op donderdag 24 juni, is het thema: oefenen met proefprojecten. De afgelopen jaren zijn er al diverse Wkb-proefprojecten uitgevoerd, met aandacht voor samenwerking en het op orde krijgen van alle werkprocessen. Met de nieuwe datum van de inwerkingtreding (1 juli i.p.v. 1 januari 2022) krijgt de bouwsector nog meer tijd om te oefenen, van elkaar te leren en vertrouwd te raken met de Wet kwaliteitsborging.

Coen van Rooyen, directeur WoningbouwersNL, Peter Laros, directeur Ubbink, en Otto Koop, namens Gebouwschil Nederland nemen aan de lunchtafel plaats om hun ervaringen te delen. Vragen stellen en eigen ervaringen delen is mogelijk via de chat.

Aanmelden voor de digitale sessie.

Subsidie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stimuleert het uitvoeren van proefprojecten en stelt hier ook een subsidie voor beschikbaar. Tot en met de nieuwe invoeringsdatum kan met de nieuwe wet worden geoefend als ware de wet al is ingevoerd. Doel is om zoveel mogelijk ervaringen op te doen met de instrumenten voor kwaliteitsborging en de samenwerking tussen verschillende partijen.

Voor ervaring met een proefproject kijk de video’s hieronder, van een project in de gemeente Bernheze en van een verbouwing in de gemeente Landerd. Een overzicht van deze proefprojecten staat hier. Informatie over het opstarten van een proefproject staat hier.

Bouwend Nederland: ‘oefen zo veel mogelijk’

De voorzitters van Koninklijke Bouwend Nederland, Techniek Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten onderschrijven het belang van de proefprojecten. In onderstaande video doen zij een oproep om zo veel mogelijk met de nieuwe wet te gaan oefenen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.