#Bouwsector

Wkb-prestatieladder trekt één lijn voor certificaten

(Foto: Shutterstock)

Kwaliteitsborgers mogen straks na invoering van de Wet kwaliteitsborging ‘leunen’ op bestaande vormen van kwaliteitsborging, zoals certificaten. Want: iets dat al onafhankelijk wordt gecontroleerd en getoetst, hoeft de borger niet nog eens overnieuw te doen. Maar welke waarde hangt er aan een certificaat? Om daarin één lijn te trekken, is de Wkb-prestatieladder in ontwikkeling.

“Alle instrumenten voor kwaliteitsborging zijn verplicht vanuit het wettelijke toetsingskader om – op de één of andere manier – bestaande vormen van kwaliteitsborging een plek te geven in hun instrument”, zegt Erik-Jan de Bont van KOMO, dat samen met Vereniging Kwaliteitsborgers Nederland en de instrumentaanbieders initiatiefnemer is van de ladder. “De kwaliteitsborgers hebben aangegeven dat wanneer een kwaliteitsverklaring bij het ene instrument een zekere waarde heeft, deze vergelijkbaar moet zijn bij andere instrumenten. Anders wordt borging ondoenlijk. Die discussie is de aanleiding geweest om de Wkb-prestatieladder te ontwikkelen.”

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.