#Bouwsector

Woningbouw asielzoekers impuls bouwsector

De komst van tienduizenden asielzoekers betekent een impuls voor de bouwsector doordat er circa 50.000 woningen extra moeten worden bijgebouwd. Met deze woningbouw is een bedrag van 5 miljard euro en 28.000 arbeidsjaren gemoeid.

Dat meldt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Het EIB schat dat er dit jaar ongeveer 15.000 extra huishoudens bijkomen door de stroom van asielzoekers. Gemiddeld komen er elk jaar al 5.000 huishoudens bij, waardoor er in totaal voor 20.000 huishoudens aan nieuwe woningen moeten worden gebouwd. In 2015 worden de vluchtelingen nog vooral in noodopvangen ondergebracht. Vanaf 2016 moeten er ook extra woningen bijkomen.

Het EIB verwacht dat er volgend jaar ongeveer 1,3 miljard euro extra wordt geïnvesteerd in de woningbouw. Dit zorgt voor 7.000 extra banen. In 2017 loopt de impuls op naar 1,7 miljard euro en gaat het om 9.000 nieuwe banen. Na 2017 loopt de impuls weer langzaam af.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.