#Bouwsector

Woningbouw voorop in groei bouwsector

De bouwsector heeft in 2015 een topjaar beleefd, met een groei van de bouwproductie van 8,2%. Ook in 2016 en 2017 is groei van de bouwsector te verwachten, maar het groeitempo neemt wel af. Dat meldt ABN AMRO. De bank verwacht een groei voor de bouw van 4,5% in 2016 en 3,5% in 2017.

De vooruitzichten voor de woningbouw zijn zeer positief, stelt ABN AMRO. In 2016 en 2017 groeit de woningbouw naar verwachting het hardst van alle branches in de bouw met 7,0% en 5,0%. De groei is in deze twee jaren wel lager dan in 2015: die was namelijk 14,0%. De bank verwacht dat de woningmarkt in 2016 en 2017 minder hard zal groeien als in 2015. Dit heeft zijn weerslag op de woningbouw. Ook geven de orderportefeuille en afgegeven vergunningen aan dat de groei wat zal afzwakken.

Utiliteitsbouw

De utiliteitsbouw blijft hierbij sterk achter doordat er weinig nieuwe utilteitsgebouwen worden gebouwd. Dit komt door de hoge leegstand. De utiliteitsbouw is wel een heel diverse sector waardoor er voor sommige branches nog wel groei te verwachten is. Dit is met name voor scholen, kassen en combinatie bedrijfshallen het geval.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.