#Bouwsector

Woningcorporatie daagt bouwers uit

Woningcorporatie Mitros uit Utrecht daagt bouwbedrijven uit een plan te maken voor het renoveren van naoorlogse flats naar nul-op-de-meter. In totaal zijn er in Utrecht zo’n 6.000 van deze woningen.

In het programma flatmettoekomst zoekt Mitros slimme oplossingen om huurders een betere woning met een nieuwe uitstraling te geven. Hiervoor zijn 8 lege woningen uit 1964 met energielabel F en G aan de Camera Obscuradreef beschikbaar voor een test. De flat is gebouwd volgens het Intervam Bouwsysteem.

Bouwbedrijven die willen meedoen, kunnen zich tot 25 januari 2015 inschrijven voor de selectieprocedure. Op 9 maart kunnen 10 geselecteerde bedrijven hun idee presenteren. Mitros kiest daaruit maximaal 3 partijen voor de proef, die tien weken duurt. Als de proef is afgerond, kiest Mitros een partij die de renovatie van de 8 woningen gaat uitvoeren. De realisatie start waarschijnlijk rond de zomerperiode. Blijkt na een jaar dat de renovatie een succes is, dan volgen de overige 40 woningen in de flat.

Foto: Mitros

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.