#Bouwsector

Zelfinspectietools veilig werken vernieuwd

De zelfinspectietools van Inspectie SZW zijn vernieuwd. De tools, of ‘regelhulpen’ behandelen vier hoofdthema’s waar de inspectie toezicht op houdt: Gezond & Veilig werken, Eerlijk werken, Werken met gevaarlijke stoffen en Werkdruk en ongewenst gedrag.

Hiermee zet Inspectie SZW de regels voor eerlijk, gezond en veilig werken op een rij. De vernieuwde tools zijn beter te raadplegen op telefoon of tablet. Hiermee kunnen werkgevers nog sneller en eenvoudiger controleren aan welke wet- en regelgeving zij moeten voldoen.

Verbeterpunten

Op Zelfinspectie.nl kijkt een ondernemer als het ware door de ogen van een inspecteur naar de eigen organisatie. Elke zelfinspectietool bestaat uit meerdere stappen en vragen die met ‘ja’, ‘nee’ of ‘nog checken’ worden beantwoord. Na afloop volgt een overzicht met persoonlijke verbeterpunten. Hierdoor krijgen ondernemers een goede indruk van hoe hun bedrijf ervoor staat en op welke punten zij nog actie moeten ondernemen.

Zelfinspectietools

Door de zelfinspectietools te moderniseren verwacht Inspectie SZW dat nog meer ondernemers de tools zullen doorlopen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer de zelfinspectietool geheel wordt ingevuld, werkgevers sneller maatregelen nemen om de arbeidsomstandigheden in hun bedrijf te verbeteren. De gegevens zijn anoniem en kunnen niet door de inspectie worden ingezien.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.