#Bouwsector

Zij-instromers starten in de bouw

Waar haal je nieuwe medewerkers vandaan als deze binnen de branche bijna niet te vinden zijn? Uit andere branches, dacht Gertjan Veldkamp – directeur Verwerving Oost bij BAM Infra – toen het aantrekken van calculatoren een probleem werd. Infrabedrijven NTP en Van Gelder zagen hetzelfde probleem. Samen sloegen zij de handen ineen. Vijf zij-instromers zijn bij deze infrabedrijven aan een opleidingstraject begonnen in samenwerking met opleidingsinstituut BOB-KOB.

De vijf nieuwe medewerkers zijn gestart met een opleiding tot calculator in de infrawereld. Een compleet nieuwe omgeving als je hebt gewerkt in bijvoorbeeld de bankensector. Het omscholingstraject bestaat uit vier dagen. Aan het einde van dit traject hebben de medewerkers een certificaat van Bouwend Nederland en een gegarandeerde baan.

Winnaars

Veldkamp: “Dit traject kent alleen maar winnaars. Wij vullen op deze manier vacatures in waar we moeite hebben om kandidaten voor te vinden. Maar belangrijker, we helpen mensen verder die, op welke manier dan ook vast zijn gelopen in hun carrière. We geven mensen toekomstperspectief met baangarantie. Dat is niet alleen onze maatschappelijke plicht.”

Creatief

Veldkamp sluit niet uit dat deze aanpak ook toegepast gaat worden bij andere functies. “De krapte op de arbeidsmarkt dwingt ons om op creatieve manieren te zoeken naar kandidaten. Hoe mooi is het dat je als bouwbedrijven samen met Werkgeverspunt Regio Zwolle een traject op kan pakken en elkaar weet te vinden.”

Wellicht ook een idee voor de bouwbedrijven in de b&u-sector?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.