#Bouwsector

Zilveren troffel voor metselkampioen

De winnaar van de Zilveren Troffel 2017 is Simon Olieman uit Bruchem. De leerling van de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem is winnaar geworden van de 65e editie van het Nederlands Kampioenschap Metselen.

De finale vond dit jaar plaats in Goes bij opleidingsbedrijf Bouwmensen Zuid-West. Simon ontving uit handen van de Zeeuwse Gedeputeerde Harry van der Maas de Zilveren Troffel.

Het NK Metselen voor vmbo-leerlingen is een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie, samenwerkend in branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). De industrie wil met het evenement het beroep metselaar promoten en de instroom naar de vakopleiding stimuleren.

Tweede werd Jasper Burger uit Winschoten, leerling van Campus Winschoten. De derde prijs was voor Bart Steggink uit Denekamp, leerling van het Twents Carmel College in Oldenzaal.

Finaleweek

De finaleweek werd afgetrapt op woensdagmorgen 29 maart in het bijzijn van alle deelnemers. Het finalewerkstuk 2017 bestaat uit zes zitelementen en is een ontwerp van drie Bouwkundestudenten van de TU-Eindhoven. Aan de landelijke finale gingen negen regionale voorronden vooraf. Daaraan namen ruim 70 vmbo metselleerlingen deel. Alle deelnemers zijn beoordeeld door een vakjury, bestaande uit deskundigen uit de betrokken branches. De jury keek naar aspecten van vaktechniek, beroepsuitstraling en werkplekverzorging.

Gezamenlijk evenement

Het Nederland Metselkampioenschap is een initiatief van de georganiseerde Nederlandse baksteenindustrie en wordt jaarlijks georganiseerd door KNB in nauwe samenwerking met de regionale opleidingsbedrijven in de bouw, Aannemers Vereniging Metselwerken (AVM), de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV), Fundeon, Bouwend Nederland en SKG-IKOB (bouwcertificeringsinstantie).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.