#Duurzaam Bouwen

AGC gaat vacuüm beglazing produceren

AGC Glass Europe gaat in haar fabriek in Lodelinsart (België) investeren in de productie van vacuüm beglazing. De start van de productie, vooral bedoeld voor de bouwsector, is gepland voor maart 2019.

In het kader van een akkoord voor technologische ontwikkeling tussen AGC en Panasonic gaat de nieuwe productie-unit de expertise van Panasonic in schermen en de know-how van AGC in glasveredeling combineren voor de productie van beglazing die de prestaties in thermische en geluidsisolatie van drievoudige beglazing benadert, of zelfs overschrijdt, aldus AGC. Vacuüm beglazing wordt gekenmerkt door een thermische Ug-coëfficiënt van 0,4 tot 0,7 W/(m²K), tegen 1,1 voor dubbele beglazing met coating en 2,8 voor traditioneel dubbel glas.

Dun

De vacuüm beglazing is een dubbele beglazing van twee glasbladen van elk minimaal 3 mm – waarvan één is bekleed met een super isolerende coating – die van elkaar zijn gescheiden door een vacuüm van 0,1 mm. De beglazing is nog geen 1 cm dik, vier keer minder dan een triple beglazing, en weegt een derde minder bij dezelfde afmeting. Omdat vacuümglas zo dun is, heeft het ook een betere lichtdoorlaat.

Fineo

Het wordt op de markt gebracht onder de naam ‘Fineo’ met ook nog eens een onovertroffen esthetische afwerking. De beglazing kan worden gecombineerd met het gamma van AGC (zonwering, veiligheid, geluid, …) en is bestemd zowel voor nieuwbouw (tertiair en residentieel) als renovatie.

Fineo wordt voor het eerst getoond op de internationale glasbeurs ‘glasstec’, van 23 tot en met 26 oktober 2018 in het Duitse Düsseldorf.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.