#Duurzaam Bouwen

Appartement met eigen stroomvoorziening

In Apeldoorn is het eerste appartementsgebouw met een eigen stroomvoorziening gerealiseerd. De opslag van energie stabiliseert het stroomnet, in plaats van dat het piekbelasting veroorzaakt. De appartementen van AE Duurzaam gebruiken de energie daar waar het opgewekt is. De eigenaren hebben geen subsidie nodig voor de installatie en hoeven geen investering te doen.

De eigenaren betalen over een periode van twintig jaar een bedrag aan AE Duurzaam, die daarvoor het gehele concept levert. Van het nieuwe dak en de aanleg van de zonnepanelen tot het schoonmaken en onderhouden ervan. Vanaf dag één zijn de kopers van het appartement ook eigenaar van het dak en de pv-panelen. Na die periode van twintig jaar betalen ze niet meer aan AE Duurzaam en loopt hun voordeel alleen maar op.

In Apeldoorn werden in totaal 192 appartementen, verdeeld over zes gebouwen, voorzien van een nieuw dak en zonnepanelen die in totaal 100.000 wp per pand opbrengen. Met de installatie ging het energielabel van de woningen twee niveaus omhoog.

Noodstroom

De zonnepanelen worden optimaal gebruikt dankzij de toepassing van een offgrid omvormer. Bovendien heeft ieder appartement een eigen aansluiting op het net. Door de eigen opslag zijn zij daarom altijd voorzien van noodstroom.

De zonnepanelen en de energievoorziening van de woningen worden gemonitord door AE Duurzaam en wordt inclusief een nieuwe dakbedekking en isolatie opgeleverd. De oplossing van AE Duurzaam is inclusief twintig jaar onderhoud, zodat men ook bij wisselende eigenaren ervan zeker is dat de installatie onderhouden blijft. Bij alle onderdelen van de installatie en het dak is gekeken naar een minimale levensduur van veertig jaar en een minimale belasting van het milieu bij einde levensduur. De meeste componenten zijn daarom minimaal 90 procent recyclebaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.