#Duurzaam Bouwen

AZEB Summerschool: meer grip op BENG

De AZEB Summerschool 2018 belooft deelnemers meer grip op levenscyclus kosten, energieprestatie, milieuprestatie en prestaties op comfort en gezondheid in BENG-projecten. Er kunnen 15 personen deelnemen.

Het EU-project AZEB verzamelt de beste beschikbare oplossingen voor BENG gebouwen en integreert deze in de nieuwe AZEB methodiek (Affordable Zero Energy Buildings). Die geeft besluitvormers en experts concrete handvatten om zeer energiezuinig te bouwen met meer waarde voor hetzelfde of zelfs minder geld. DNA in de Bouw is AZEB projectpartner en houdt op 28 en 29 augustus de AZEB Summerschool. In een kleine groep maakt de deelnemer kennis met de nieuwe AZEB methodiek. Hij/zij krijgt meer grip op prestaties en kan daarna kosteneffectiever besluiten nemen over BENG projecten.

Kosteneffectief ontwikkelen

Welke keuze je ook maakt (NOM, aardgasloos, passief of actief bouwen), de vraag van de klant blijft uiteindelijk: ‘welke waarde krijg ik voor mijn geld?’ Centraal staat het kosteneffectief ontwikkelen van een gebouw dat energiezuinig, comfortabel en gezond is. Niet alleen nu maar ook de komende 30, 50, of zelfs 100 jaar. Een succesvol kosteneffectief project houdt bij het ontwikkelen van gebouwen rekening met de gehele levenscyclus van het gebouw. Hierdoor stijgt de tevredenheid van de eindgebruikers en krijgt het geïnvesteerd kapitaal een hoger rendement.

Betaalbaar energieneutraal bouwen

Bij het doel te bouwen met meer waarde voor minder geld gaat het niet alleen om het hanteren van de juiste technische uitgangspunten en ontwerpprincipes, maar ook over project- en procesoptimalisaties in de gehele levenscyclus. Betaalbaar energieneutraal bouwen, het kan en de eindgebruiker neemt daarbij een centrale rol in. Het EU-project AZEB loopt tot eind 2019, maar de eerste versie van de AZEB methodiek is deze zomer al beschikbaar. Voor een korte preview van de inhoudelijke componenten: Set of solutions for Affordable Zero Energy Buildings.

Aanmelden voor de Summerschool 2018.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.