#Duurzaam Bouwen

Ballast Nedam zoekt Natuurhuis

Beeld: Ballast Nedam Development

Ballast Nedam Development start een zoektocht naar een Natuurhuis: een klimaatpositief natuurhuis dat bereikbaar is voor een groot publiek.

Biobased en energieleverend

Onder een Natuurhuis verstaat de bouwer een huis dat volledig gebouwd is van natuurlijke, hergroeibare materialen. Dat kan bijvoorbeeld hout, hennep of stro zijn, maar ook schimmels of groenteresten. Ook moet het huis energie leveren. Daarnaast moet de woning comfortabel en betaalbaar zijn. Ze nodigen partijen die hier goede ideeën voor hebben zich aan te melden. Partijen die bijvoorbeeld kunnen meedoen, zijn partners met veel kennis over biobased bouwen, conceptaanbieders of architecten.

Proeftuin

Tegelijkertijd start Ballast Nedam Development een pilotproject in Heeze. In deze proeftuin kunnen straks de innovatieve woningen gebouwd worden. Mocht het project een succes blijken, dan wil Ballast Nedam Development het concept graag verder uitrollen en toepassen bij meerdere projecten. Inschrijven voor de competitie kan tot en met 19 januari via www.Natuurhuis.nu.

Ballast Nedam Development schakelde in 2017 volledig overschakelde op gasloos bouwen. Sinds 2019 wordt het hele portfolio grondgebonden woningen energieneutraal ontwikkeld.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.