#Duurzaam Bouwen

Begrippen energietransitie uitgelegd

De energietransitie is een hot item, waar de afkortingen en terminologieën om je oren vliegen. Dat maakt het niet altijd even duidelijk. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen gebouwgebonden energiegebruik en gebruiksgebonden energiegebruik? En is Nul op de Rekening (NOR) hetzelfde als Nul op de Meter (NOM)?

Energielinq, het kennisplatform van Stroomversnelling, heeft veertig relevante begrippen op een rij gezet. Hier wordt uitleg gegeven over de belangrijkste begrippen die vaak voorbijkomen als het om de energietransitie gaat.

Alle begrippen zijn op alfabetische volgorde geplaatst en van een kleurtje voorzien. Rood gemarkeerde begrippen zijn energiegerelateerd (bijvoorbeeld ‘Nul-op-de-meter’). Groene begrippen hebben een economische achtergrond (bijvoorbeeld ‘Woonlasten’). Blauw gemarkeerde begrippen hebben te maken met technische of functionele prestaties (bijvoorbeeld ‘NOM-keur’). En paarse gemarkeerde begrippen gaan over sociale aspecten (bijvoorbeeld ‘Bewonersbeleving’).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.