#Duurzaam Bouwen

‘Behoefte aan kennis over energiesubsidies en combineren maatregelen’

Adviseurs, architecten en aannemers hebben vooral behoefte aan kennis over energiesubsidies en het combineren van energiebesparende maatregelen. Dat concludeert ketelfabrikant Vaillant op basis van ruim 100 adviesgesprekken.

Vaillant startte onlangs met de tool TPAonline. Hiermee kunnen adviseurs, architecten en aannemers gratis adviesgesprekken voeren met deskundigen. Ruim 60% van deze gesprekken gaat over warmtepompen. Ook worden er veel vragen gesteld over de nieuwbouw van vrijstaande woningen en hoe deze zo duurzaam mogelijk gemaakt kunnen worden. Vanuit verhuurders zijn er met name vragen over het verduurzamen van woningen en het gebruik maken van subsidies. Architecten blijken zich vooral te oriënteren op welke systeemcombinaties er mogelijk zijn.

EPC-berekening

De adviesgesprekken via TPAonline kunnen met een online formulier aangevraagd worden en kunnen vaak al binnen 2 uur plaatsvinden. De adviseur kan ook meekijken op het scherm van de klant om bijvoorbeeld een EPC-berekening door te nemen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.