#Duurzaam Bouwen

Beste MKI-score voor binnenwand Faay

De vlaswanden van Faay hebben de laagste MKI-score tot nu toe behaald. De vlaskern van de wand zelf absorbeert CO2, aldus Faay. Daarnaast let de fabrikant bij de productie van de wanden streng op het gebruik van zo min mogelijk water en energie.

Milieuschaduwkosten

De MKI-score van € 1,42 per m2 die nu berekend is, staat voor de milieuschaduwkosten van een product. Schaduwkosten zijn kosten die gemaakt zouden moeten worden om de negatieve milieu-impact van een product te compenseren.

Beter dan gemiddeld

Johan Mellegers, developer sustainable products bij Faay: “Voor Nederland bepalen we de milieuschaduwkosten middels een MKI-score, zoals vermeld in de Nationale MilieuDatabase. Daarin zijn we een Categorie 1 product en doen we het dus beter dan het branchegemiddelde. Dat wordt steeds belangrijker, onder meer door de verplichte berekening van de Milieu Prestatie Gebouwen.”

Hergebruik gips en vlas

Onderdeel van de duurzame score is het terugnemen van de vlaswanden. Faay scheidt de gipsbeplating en vlaskern. Van het gips worden onder andere nieuwe gipsplaten gemaakt. Het vrijkomende vlas dienst als basis voor spaanplaat. Op lange termijn wil Faay het ingezamelde vlas zelf gaan hergebruiken voor nieuwe vlaswanden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.