#Duurzaam Bouwen

BIM-Bestekservice voor platte pvc-daken

Het dak is steeds vaker ook werkplek en verblijfsruimte. Dat stelt hogere eisen aan kwaliteit. Reden voor Vekudak om haar BIM-Bestekservice voor platte pvc-daken te vernieuwen. De gebruiker kiest een gebouwtype en dakvorm, en krijgt van 13 bepalende situaties op het dak de beste dakbedekking inclusief bestek, bouwdetails, animaties en BIM-bestanden.

Een goed ontwerp gaat uit van het gebruik van het gebouw. Met dat uitgangspunt bepaalt de architect het ontwerp en de juiste dakvorm. Dat is het startpunt van de Vekudak BIM-Bestekservice: in drie stappen bepaal je je voorkeur voor dakbaan en bevestigingswijze.

Toolkit

De website van de vereniging van A-merk fabrikanten en importeurs van pvc-kunststofdakbedekking biedt bouwprofessionals een toolkit met technische informatie van 13 bepalende situaties op het platte dak om het bestek te specificeren, inclusief instructies voor de realisatie. Alle details zijn in 3D en in kleur, ze bevatte stappenplannen voor de montage en hebben animaties en uitgebreide montagetoelichtingen van een mechanisch bevestigd, geballast en gekleefd dak.

Verblijfsruimte

Vekudak’s aanleiding voor de BIM-Bestekservice voor platte daken is dat het dak steeds vaker ook werkplek en verblijfsruimte is. Daarom spitst het samenspel tussen het dak, de dakbaan en de montage meer toe op de functies van het dak. En is de kwaliteit van product en montage nóg doorslaggevender.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.