#Duurzaam Bouwen

Biobased materialen op een rij in online ’teatalk’

Prefab stropaneel van Strotec. (Foto: Peter Roek)

Grasvezels, mycelium, stro, hennep, vlas: deze en nog meer biobased materialen komen voorbij in de online ’teatalk’ die de Buyer Group biobased bouwmaterialen op dinsdag 8 februari houdt van 16.00 tot 17.00 uur. Dit gaat via Teams.

Tijdens het uur worden de biobased materialen uit de lunchtalks van het afgelopen jaar op een rij gezet. Jan Willem van de Groep trapt als Kwartiermaker Biobased Bouwmaterialen bij het ministerie van Landbouw/PIANOo af met een introductie over het belang van biobased bouwmaterialen. Daarna volgt korte toelichting op alle materialen. 

Materialen die aan bod komen zijn grasvezels, mycelium, stro (isolatie), stro (bouw), stro (blokken), paprikastengels & hout, hennep, miscanthus, bamboo en vlas. Elk materiaal wordt toegelicht door iemand uit de markt of een deskundige. Het gaat hierbij vooral over de toepassingen van het materiaal. Daarna is er tijd voor vragen.

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Wie de sessie wil volgen, klikt op de Teams-link onderin het bericht op de website van PIANOo.

Week van de circulaire economie

De sessie wordt gehouden in het kader van de Week van de Circulaire Economie.

Lees ook:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.