#Duurzaam Bouwen

Blok opent ‘meest duurzame rijtjeshuis’

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft op maandag 25 augustus het meest duurzame rijtjeshuis geopend in the Green Village op de campus van de TU Delft. Met het concept Prêt-à-Loger, home with a skin, won het studententeam tijdens de Solar Decathlon 2014 in Versailles de eerste prijs voor Duurzaamheid.

De duurzaamheidsuitdaging van de toekomst zit in het verbeteren van de gebouwen die er al zijn. Dat is de reden dat het studententeam heeft gekozen voor het verduurzamen van een bestaand rijtjeshuis uit de jaren ‘60. Dit heeft het team gedaan door het aanbrengen van een ‘tweede huid’ waaronder een glazen constructie aan de zonzijde. Met deze nieuwe huid kan het huis helemaal op zonne-energie draaien.

Proeflocatie

Het huis wordt een trefpunt van de partners van Prêt-à-Loger en van partijen die met de TU Delft willen samenwerken aan de verduurzaming van bestaande bouw. Daarnaast gaan wetenschappers van de TU Delft het gebruiken als proeflocatie voor verbetering van het binnenmilieu in woningen en voor de verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld consumentenproducten, gebouwinstallaties en zonnecellen.

Het huis is het eerste gebouw in de The Green Village een initiatief van de TU Delft om op de campus van de universiteit een bruisend living lab te ontwikkelen voor duurzame innovaties.

Lees meer op de website van de TU Delft.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.