#Duurzaam Bouwen

Bouwafval krijgt aandacht op Recycling 2018

Het concept van de vakbeurs Recycling 2018 in Evenementenhal Gorinchem is aangepast door beursorganisator Easyfairs. Het event richt zich voortaan op de gehele keten van afval, inzameling, transport, sorteren/opslag en verwerken/recyclen. Zo staat bijvoorbeeld ook de aanpak van bouwafval in de schijnwerpers.

Easyfairs wil, naar eigen zeggen, aan de hand van dit vernieuwde concept de branche onder andere ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050. “De kracht van Recycling 2018 zit in de combinatie van ontmoeting, kennisdeling, presentatie en demonstratie”, stelt Debbie de Bruijn, adviseur van vakbeurs Recycling.

Thema’s die o.a. uitgelicht worden tijdens de beurs zijn:

  • Afval                                    –              Circulaire economie en samenwerken
  • Inzameling                       –              Scheiden aan de bron vs. na-scheiden
  • Transport                          –              CO2 + milieu uitstoot
  • Sorteren/opslag             –              Mechanisatie & robotisering, veiligheid (branden)
  • Verwerken/recyclen     –              China + mechanisatie & robotisering

De beursorganisatie heeft bovenstaande thematieken gekozen na uitgebreide terugkoppeling vanuit zowel exposanten als bezoekers. Tevens wordt wederom het Recyclingsymposium georganiseerd door BRBS Recycling, FHG en ENVAQUA.

Bouwafval

Buiten het hart van de beurs is een gedeelte ingericht voor Bouw- en Sloopafval Recycling en Schroot & Metaal Recycling. Op het buitenterrein bevindt zich het nieuwe Demoplein. Het gedeelte Bouw- en Sloopafval staat tevens in verbinding met vakbeurs Asbestos welke voor het eerst tegelijkertijd in Evenementenhal Gorinchem wordt georganiseerd.

“Voor deze editie lanceren we een volledig nieuw ingedeelde plattegrond om het vernieuwde concept kracht bij te zetten”, zegt De Bruijn. De verschillende schakels binnen de (afval)keten zijn duidelijk doorgevoerd in de nieuwe plattegrond. Iedere exposant wordt ingedeeld in één van de segmenten uit de (afval)keten. “Dit geeft de bezoeker een overzichtelijk beeld van de exposantenindeling en op welke wijze hij/zij zich bevindt in de afvalketen. Het hart van de beursvloer wordt gedragen door twee kennistheaters, een innovatie/start-up paviljoen en kennispartners/brancheverenigingen. In het hart van de beursvloer wordt ook een omvangrijk randprogramma georganiseerd.”

De vakbeurs Recycling gaat, naast de huidige doelgroep uit de afvalbranche, nog meer focus leggen op de klanten van onze exposanten, zoals de industrie, logistiek dienstverlener en het MKB & MKB+ die steeds meer op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden voor hun afvalstromen.

De negende editie van vakbeurs Recycling vindt plaats op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 november in Evenementenhal Gorinchem.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.