#Duurzaam Bouwen

Bouwafval wordt dakkapel

Bij renovatiewerkzaamheden vrijgekomen dakgoten en kozijnen zijn door onderhouds- en renovatiebedrijf Caspar de Haan verwerkt tot dakkapel. De circulaire dakkapellen zijn geplaatst op woningen van Woonbedrijf in Eindhoven.

Caspar de Haan Onderhoud en Renovatie verduurzaamt 325 eengezinswoningen van Woonbedrijf in de Generalenbuurt in Eindhoven. Het verduurzamen betreft het isoleren van het dak en de schil. Het architectenbureau koos voor een zinken dakkapel. Dit bracht Ton Linders, projectcoördinator van Caspar de Haan Onderhoud & Renovatie, op het idee hiervoor de oude dakgoten van de woningen te gebruiken. De aluminium kozijnen uit de oude dakkapellen zijn ook hergebruikt.

Verder verduurzamen

Ton Linders: “In het renovatieproject met Woonbedrijf hebben we als doel om 50% circulair te werken. Ik dacht na over wat ik met alle vrijgekomen materialen kon doen om nog meer te verduurzamen. Het begon als een wild idee en liep uit op een concreet plan. Het is supergaaf dat Woonbedrijf deze kans aangrijpt en deze circulaire dakkapellen daadwerkelijk plaatst. Samen maken we met kleine stappen impact.”

De circulaire dakkapellen zijn prefab aangeleverd en in één keer op het dak geplaatst. Zo is overlast voor de bewoners zoveel mogelijk voorkomen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.