#Duurzaam Bouwen

Bouwen met plastic afval in documentaire

Woningen en kantoren bouwen met plastic afval. Coöperatie Plastic Fantastic heeft al bewezen dat het kan. In een televisiedocumentaire laten de oprichters zien hoe.

Steeds meer bouwers en ontwerpers kiezen voor duurzaam bouwen met bouwmaterialen van afvalplastics. Dat concluderen de Arnhemse ondernemers Bram Peters en Erik Roelevink, oprichters van Plastic Fantastic, op basis van de toename in aanvragen de afgelopen maanden. “We zien een duidelijke verandering optreden. Van aanvragen die voorheen vooral betrekking hadden op steigers, beschoeiingen, picknicksets en bruggen van het moeilijk recyclebare plastics, zien we nu vooral nieuwe aanvragen voor de bouw van woningen en kantoren”, aldus Peters.

Documentaire

De opmars van het bewustzijn met betrekking tot de plastic afvalberg maakt plaats voor creatieve ideeën om er bijvoorbeeld huizen van te maken. Omdat het bouwen met afval plastics een andere mindset vraagt hebben de heren een documentaire laten maken over hun eigen ervaringen met het bouwen van een kantoor (Dock Office) en een woning (Save Home). Deze documentaire wordt op 30 juni uitgezonden op tv-zender Omroep Gelderland om 16.00 uur.

Minifabriek

Het duurzame Industriepark Kleefse Waard en de Plastic Fantastic coöperatie hebben samen het plan opgevat om een alliantie op te richten waarbij de mogelijkheden van bouwen met afvalplastics centraal zal komen te staan voor een groter publiek, een ‘Plastic Fantastic Experience center’. Hier zijn voorbeelden te zien, vindt educatie plaats en worden demonstraties gegeven om geïnteresseerden nog verder te inspireren of om zelf aan de slag te gaan in de minifabriek.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.