#Duurzaam Bouwen

BouwLokalen over milieuprestaties gebouwen

Wie als aannemer is geïnteresseerd in aantoonbaar duurzaam materiaalgebruik voor nieuw- of verbouwprojecten, kan in september of oktober aanschuiven bij een van de bijeenkomsten van de nieuwe serie BouwLokalen. Die gaat over het kwantificeren van milieuprestaties van gebouwen.

Vanaf begin dit jaar moet bij elke omgevingsvergunningaanvraag voor nieuwbouw een milieuprestatieberekening worden gemaakt. Welke reken- en certificeringsmethode kiest u voor het kwantificeren van de milieuprestaties van uw project?

Rekentools

In de serie BouwLokalen worden de huidige beschikbare keurmerken, certificaten en rekentools op een rij gezet. Deelnemers krijgen handvatten aangereikt om te bepalen wanneer en hoe ze hiervan gebruik kunnen maken. Aan de orde komen onder andere de BREEAM-NL Materialentool, GPR Bouwbesluit, MRPI, DUBOkeur en Cradle to Cradle.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Datums en locaties

De eerste bijeenkomst in de serie is op 10 september in Almelo. Kijk voor alle datums en locaties en om u aan te melden op de website van BouwLokalen.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.