#Duurzaam Bouwen

Bouwster voor voorvechters luchtdichtheid

Op Building Holland wordt aanstaande dinsdag de Bouwster 2015 uitgereikt aan Leo Vermaat van ABC Nova en Rien van Rooij van Amvest. Ze krijgen de prijs voor hun professionele inzet voor het thema luchtdichtheid in de bouw.

De award wordt uitgereikt door Piet Oskam, directeur van het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom. Bouwster 2015 is een Award voor innovatie en samenwerking tussen bouwers en installateurs bij gezond en luchtdicht bouwen.

Gevelscan

Het meten van luchtdichtheid is een belangrijk kwaliteitsaspect binnen de bouw, er wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Naast de blowdoorproeven en thermografische metingen die momenteel al in gebruik zijn wordt er tijdens het Building Holland 2015 congres een nieuwe meettechnologie door Gevelscan gelanceerd. Met deze methode kan er in een vroeg stadium onvolkomenheden in kierdichting van een gebouw worden gelokaliseerd. Zo kan er nog energiezuiniger worden gebouwd en worden mogelijke faalkosten voorkomen. Lees hier een eerder artikel over deze methode zoals toegepast bij een project uitgevoerd door aannemer Van Bekkum.

Leo Vermaat van ABC Nova en Rien van Rooij van Amvest hebben vanuit de bouwsector een belangrijke bijdrage geleverd bij de ontwikkeling van dit product. De Bouwster 2015 wordt 31 maart om 17.00 uitgereikt tijdens het Building Holland congres in de RAI Amsterdam.

(Foto: Gevelscan)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.