#Duurzaam Bouwen

Brandvertragende Wevolt onderdakfolie moet veiligheid zonnedak vergroten

Wienerberger heeft een brandvertragende onderdakfolie toegevoegd aan het assortiment. De Wevolt onderdakfolie heeft met brandklasse B een hoge brandwerendheid. Dat maakt deze folie uitermate geschikt voor daken met geïntegreerde PV-panelen of zonnedakpanelen, aldus Wienerberger.

Brandvertragende folie aanbrengen onder zonnepanelen is wettelijk niet verplicht, maar Wienerberger adviseert dit wel te doen. Op daken met gebouw-geïntegreerde PV-oplossingen (BIPV – Building Integrated PhotoVoltaic), kan bij verkeerd aangesloten connectoren een vlamboog ontstaan. Dat kan brand veroorzaken, vooral als vlammen onder de panelen verder kruipen.

Brandklasse B

De nieuwe Wevolt onderdakfolie heeft een hoge brandwerendheid (klasse B). Brandklasse B wil zeggen: materiaal dat moeilijk ontvlambaar is en daardoor een efficiënt middel in brandpreventie (EN 13501 en EN11925-2). Wienerberger loopt met de onderdakfolie voor op mogelijke regelgeving die verplicht brandvertragende folies aan te brengen om de veiligheid van daken met BIPV-systemen te vergroten.

Dampopen en waterdicht

De Wevolt onderdakfolie is gemaakt van PET-laminaat, met een polyacrylic coating. De tweelaagse folie is UV- en temperatuurbestendig (tot 100° C), dampopen en waterdicht. Door de waterdichte UV-gestabiliseerde coating is de folie ook te gebruiken onder holle dakpannen (zonder sluiting). Dankzij de dubbele geïntegreerde kleefstrook sluit deze onderdakfolie het onderdak optimaal wind- en waterdicht af, geeft Wienerberger aan. Met markeringen op 10, 15 en 20 cm bepaal je eenvoudig de overlapzones. De onderdakfolie kan direct op het dakbeschot worden aangebracht of vrijdragend op tengels of sporen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.