#Duurzaam Bouwen

Breed overzicht van houtbouw in Nederland

Bouwen met hout heeft de afgelopen jaren in Nederland een grote vlucht genomen. Wat is de reden van de gestegen belangstelling? En wat zijn de trends? De gratis te downloaden publicatie ‘Trends in de houtbouwtransitie’ biedt een uitgebreid overzicht van houtbouwmethoden, houtbouwontwikkelingen en recente houtbouwprojecten.

‘Trends in de houtbouwtransitie‘ is geschreven in opdracht van de overheidsinstelling Circulaire Bouweconomie, een onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het is de eerste publicatie die alle gebouwtypen samenbrengt. Zowel appartementen en grondgebonden woningen voor de sociale, midden- en hogere huursector als koopwoningen en bedrijfsgebouwen, zelfbouwhuizen en huizen ‘onder architectuur’ komen aan bod.

Overzicht van aanbieders en technieken

‘Trends in de houtbouwtransitie’ geeft kort en bondig uitleg over de redenen voor de plotselinge opkomst van houtbouw in Nederland. Ook is er aandacht voor de verschillende vormen van houtbouw, en uitleg over houtbouw-materialen als hsb, CLT, LVL en gelamineerd hout. Verder geeft het een indruk en opsomming van de vele start-ups in de houtbouw en de recente ontwikkelingen bij bestaande bouwbedrijven om grootschalige seriematige houtbouw te kunnen produceren. Ook de significante rol van de bestaande timmerfabrikanten in de transitie wordt besproken.

In één keer op de hoogte van de houtbouwrevolutie

De publicatie is bedoeld voor iedereen in de bouwsector die graag in één keer op de hoogte wil zijn van de stand van de techniek en de talloze gebouwen die dat in de afgelopen vijf jaar in ons land heeft opgeleverd.

Download hier de gratis pdf ‘Trends in de houtbouwtransitie’.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.