#Duurzaam Bouwen

‘Brick as a service’ garandeert restwaarde ClickBrick

Wienerberger introduceert ‘Brick as a Service’. Een serviceconcept dat het remontabele C2C gevelsysteem ClickBrick na gebruik retour neemt en de restwaarde omzet in geld. Daarmee maakt het bedrijf de cirkel van circulaire gebouwen rond: voor, tijdens én na de bouw.

Het ClickBrick-systeem van Wienerberger is een gevelsysteem voor het droogstapelen van bakstenen. Bij het bouwen wordt geen gebruik gemaakt van mortel of lijm. Cradle-to-cradle gecertificeerd, reduceert het systeem het gebruik van bouwstoffen, kenmerkt het zich door optimaal hergebruik en resulteert gebruik ervan in onderhoudsvrije gevels.

Restwaarde

Nieuw is dat Wienerberger ClickBrick-producten, inclusief rvs-clips,
-klembeugels en -spouwankers na gebruik retour neemt en restwaarde toekent. Deze restwaarde is afhankelijk van de ouderdom van het materiaal. Met Brick as a Service maakt het bedrijf de cirkel letterlijk rond: voor, tijdens én na de bouw. Wienerberger levert het materiaal voor demontage op de bouwplaats en voor verpakking. De retournamegarantie wordt vooraf overeengekomen en geldt voor het specifieke project waarin het ClickBrick-systeem is toegepast.

Cradle to Cradle certificaten

Duurzaam en circulair bouwen vraagt om een andere kijk op de gebouwde omgeving. Wienerberger wil fors bijdragen aan het realiseren van de circulaire economie door samen met de bouwsector en haar keramisch specialisten een duurzaam en circulair productportfolio continu verder te ontwikkelen. Op meerdere fronten werkt het bedrijf aan circulaire oplossingen en optimalisatie van de C2C-gecertificeerde gevelstenen. Brick as a Service sluit er nauw op aan.

ClickBrick is een circulair en C2C-gecertificeerd gevelsysteem dat het Cradle to Cradle certificaat Silver en Material Health Certificaat Gold mag voeren. Recent heeft nog een aantal andere gevelstenen van Wienerberger na brons nu een zilveren C2C-certificaat verkregen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.