#Duurzaam Bouwen

Britse woningcorporatie wil plasticvrije huizen

Een toonaangevende Britse woningcorporatie gaat 12 woningen zonder – of met zo min mogelijk – plastic bouwen. De grootste winst verwacht men te halen in de badkamer en de keuken.

Accord Housing Association heeft hiermee naar eigen zeggen een primeur in de UK. De woningen worden gebouwd in de fabriek van LoCaL Homes.

Volgens Carl Taylor, Assistant Director of New Business bij Accord, heeft het ontwikkelen van plasticvrije huizen met alle voorzieningen op deze schaal nog niet eerder plaatsgevonden. De inzet is vooral om geen plastic meer te gebruiken in met name de keukens en badkamers. “Een huis blijft voor 100 jaar of langer staan, maar de gemiddelde keuken en badkamer wordt om de zoveel jaar verbouwd.”

De ontwikkeling van de plasticvrije huizen vindt plaats in het kader van het Europese project CHARM (Circular Housing Asset Renovation & Management), waarin ook België, Frankrijk en Nederland meedoen. De corporatie wil in het project ook producenten uitdagen om plasticvrije bouwmaterialen te ontwikkelen. “Een plasticvrije oplossing voor de elektra is er bijvoorbeeld nog niet.”

De corporatie bouwt vanuit al veel woningen met hout en ziet het vermijden van plastic als volgende stap in duurzaam bouwen. Het ontwerp van de woningen is klaar in januari 2020.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.