#Duurzaam Bouwen

Brochure circulaire woningbouw

Met de realisatie van ParkHaven Stad aan de Rotterdamse Westzeedijk is door Van Wijnen een leegstaand douanekantoor omgetoverd tot een multifunctioneel. (Beeld: brochure Lente-akkoord)

Het Lente-akkoord heeft een vernieuwde brochure ‘Aan de slag met circulaire woningbouw’ gepubliceerd. Deze is ten opzichte van een eerdere factsheet geheel herzien, aangevuld en rijk geïllustreerd.

Circulair bouwen wordt de norm. Overheden en bouwpartijen hebben daarover bindende afspraken gemaakt. Alle partijen in de bouwkolom krijgen te maken met een omslag in denken en doen. Waar moet je als opdrachtgever of opdrachtnemer in de woningbouw aan denken? Wat wordt er anders, welke kansen zijn er en welke instrumenten staan bouwbedrijven ter beschikking?

De Lente-akkoord publicatie ‘Aan de slag met circulaire woningbouw’ biedt inzicht in een nieuwe manier van denken, geeft praktische vuistregels voor de verschillende fasen in het bouwproces en laat inspirerende voorbeelden zien. De brochure is gemaakt in samenwerking met de Themagroep Circulair Bouwen, geïnitieerd door Lente-akkoord Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. 

Download de brochure.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.