#Duurzaam Bouwen

Bufferzak voor kruipruimte op de markt

De Solarfreezer, een water/ijszak die in de kruipruimte van een woning zorgt voor verwarming en tapwaterbereiding, komt op de markt. De bufferzak, die gevoed wordt door zonnecollectoren en gebruik maakt van een warmtepomp om de energie over te brengen naar een ltv-afgiftesysteem, heeft investeerders gevonden. Hierdoor wordt het systeem dit jaar nog in 10 woningen geplaatst.

Dagblad De Gelderlander meldt dat Volker Wessels, Innovatiefonds Twente en De Groot Installatiegroep gaan investeren in de innovatie van het bedrijf Solar Solutions Worldwide. De broers Floris en Roderick Wolters uit Lichtenvoorde bedachten de techniek: een kunststof zak wordt opgewarmd door 6 zonnecollectoren. Met een warmtepomp wordt de laagtemperatuurwarmte er weer uitgehaald. De warmtepomp mag het water afkoelen totdat er ijs ontstaat. De Solar Freezer maakt gebruik van de fase-overgang van water. Het systeem wordt gezien als een alternatief voor relatief dure bodemwarmtepomp-installaties. Wolters ziet echter ook brood in renovatieprojecten, waar de zak in de kruipruimte kan worden geplaatst. De innovatie won vorig jaar al de juryprijs van de Jan Terlouw Innovatieprijs.

1 reactie op “Bufferzak voor kruipruimte op de markt

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.