#Duurzaam Bouwen

Casco op basis van cementvervanger

Dura Vermeer Bouw Hengelo en Geelen Beton hebben een primeur te pakken bij de realisatie van 38 huurwoningen voor Ymere in Nobelhorst. Het casco is geproduceerd op basis van cementvervanger. Daardoor wordt de CO2-uitstoot met circa 60 procent verminderd ten opzichte van traditioneel constructief beton.

De partners Dura Vermeer, Geelen Beton en Ymere passen op verantwoorde wijze grondstoffen toe. Dit doen ze op productniveau middels demontabele knooppunten voor hergebruik en het terugwinnen van grondstoffen door deze terug te brengen in de cyclus. Zo is grind goed vervangbaar voor granulaat en wordt voor CO2-reductie gezorgd door het gebruik van alternatieve grondstoffen. Gebruikt beton – cementvervanger – is hiermee de basis voor nieuw beton. Met het uiteindelijke doel: een gesloten cyclus.

Minder milieu-impact

Bernard Jonker, bedrijfsleider bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Als ontwikkelende bouwer willen we graag het goede doen voor zowel onze eindgebruikers als voor het milieu. Dat klinkt afgezaagd, maar we moeten wel om de impact van onze activiteiten op de wereld te reduceren. Daarom passen we graag nieuwe innovatieve producten en concepten toe die minder milieu-impact hebben. Zoals hier cementvervanger. De samenwerking hierin met Geelen Beton draagt daaraan bij en die kans laten we dan niet lopen.”

Transitie

 “Middels doorontwikkeling van ons productaanbod willen wij de verantwoordelijkheid nemen om onderdeel zijn van de oplossing voor een circulaire economie.” zegt Frank Wijnen, innovatie-manager bij Geelen Beton. “In deze transitie zien wij twee duidelijke opgaven: het verantwoord gebruik van grondstoffen, middels levensduurverlenging van producten, demontabel bouwen, circulaire producten en de reductie van CO2-uitstoot.” 

Kritisch kijken

“Ook vanuit Ymere willen we in onze projecten de CO2-uitstoot zo veel mogelijk beperken door continu kritisch te kijken naar de materialen die we toepassen. We zijn blij dat onze samenwerkingspartners met deze innovatieve producten mee helpen om deze doelstelling te realiseren” zegt Hicham Rmila, projectontwikkelaar bij Ymere.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.