#Duurzaam Bouwen

Celdex over luchtdicht bouwen

Advies, concepten, uitvoering, garanties: leveranciers op het gebied van luchtdicht bouwen doen meer dan alleen producten leveren. Als aftrap van de serie: Celdex.

Celdex was er jaren geleden als de kippen bij om aannemers een Dichtgarantplan aan te bieden. Deze leverancier voorzag dat het fenomeen steeds belangrijker zou worden in de kwaliteitsborging van woning- en utiliteitsbouw. “We pakken luchtdichtheid van a tot z aan, afgestemd op de bouwsystemen en bouwconcepten van dit moment”, zegt salesmanager Claus den Dunnen.

Schuimbanden

Celdex produceert al 35 jaar kunststofschuim afdichtingsproducten voor de bouwkundige aansluitingen. “Wij zijn altijd oplossend bezig geweest voor de aannemer; dat zit in ons DNA. Wij onderscheiden ons door zoveel mogelijk oplossingen te bieden in afdichtingsschuimbanden in plaats van de traditionele producten zoals pur en kit. Onze onderhoudsarme producten zijn eenvoudig te monteren door de aannemer of prefab in de fabriek van de systeemleveranciers. Dat betekent geen extra kosten voor een externe applicateur”, zegt Den Dunnen. De producten worden rechtstreeks geleverd aan de aannemer of de fabriek. “De aannemer geeft steeds vaker de voorkeur aan een professionele en gespecialiseerde partner, zoals wij.”

Werkvoorbereiding

Volgens Den Dunnen wordt Celdex steeds vroeger in de werkvoorbereiding van een project betrokken. De aannemer realiseert zich dat hij de luchtdichting goed in orde moet hebben vanwege de eisen in het bestek. “We merken dat de knowhow bij de aannemer over luchtdicht bouwen is gestegen. De kwaliteit van de verwerking gaat omhoog. Desalniettemin moeten we heel alert blijven op een totale luchtdichtheid van het gebouw, omdat de aannemer binnen het bouwproces met diverse partijen te maken heeft.”

Lees het hele artikel ‘Toeleveranciers ontzorgen’ in Aannemer oktober. Het vakblad elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.