#Duurzaam Bouwen

Circulair bouwbord van rijstvliesjes

Textline Reclamecentrum heeft het eerste bouwbord van rijstvliesjes gerealiseerd. Het circulaire projectbord is geïntroduceerd voor het zonnepark op de Bavelse Berg in Breda

De reclamepanelen bestaan uit 60 procent rijstvliesjes, 22 procent steenzout en 18 procent minerale olie. De grondstof rijstvlies is een afvalproduct van het meest gegeten voedsel wereldwijd. Het duurzame materiaal is 100 procent circulair, zodat het milieu niet of nauwelijks wordt belast. Het gebruikte bouwbord is keer op keer herbruikbaar voor een nieuw projectbord. Bij beschadiging gaat het reclamepaneel, zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen, terug in het productieproces.

Alle onderdelen herbruikbaar

Met FSC gecertificeerde Douglas balken staat het bouwbord stevig op een betonnen voet. De verzwaarde voet is van circulair beton en gaat minimaal 100 jaar mee. De gehele opstelling wordt na gebruik opgehaald, zodat Textline Reclamecentrum de boodschap voor de volgende reclamemaker wisselt.
De boodschap zelf is digitaal en ecologisch geprint op een recyclebare folie. De verwijderbare folie gaat naar een recyclebedrijf, wat vervolgens wordt ingezet voor de productie van rubberlaarzen.

Doordat alle onderdelen van het biobord herbruikbaar zijn, is het circulaire projectbord 100 procent klimaatneutraal.  

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.