#Duurzaam Bouwen

Circulair bouwen is een leerproces

Een glazenzetter loopt met een ruit van dubbelglas in het nieuwe schoolgebouw. De opleiding voor uniformberoepen van ROC Friese Poort krijgt in Leeuwarden een gebouw, waarvoor zo weinig mogelijk van nieuwe grondstoffen en materialen worden gebruikt. Het nieuwe onderkomen voor acht honderd studenten is volledig energieneutraal. De Leeuwarder vestiging is een van de grootste onderwijslocaties voor uniformberoepen in Nederland en ook een van de duurzaamste. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek hoopt in het najaar van 2017 het gebouw op te leveren.

Aan de hand van een gebouwenpaspoort houdt aannemer Friso Bouwgroep uit Sneek bij welke circulaire materialen voor het nieuwe opleidingscentrum van ROC Friese Poort in Leeuwarden worden gebruikt. De opdrachtgever wil een nieuwe stap maken in duurzaam materiaalgebruik en de aannemer raakt meer gemotiveerd. “Het circulair denken werkt inspirerend.”

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.